Składniki
- chudy ser twarogowy – 1/2 kostki
- pomidorki koktajlowe – kilka sztuk (80g)
- kawałek startej, surowej cukinii – 3 łyżki (50g)
- dymka – 1 sztuka (15g)
- szczypior z dymki – 3 gałązki (8g)
- suszone: oregano, rozmaryn, bazylia, tymianek
- sól różowa – szczypta
- świeżo mielony pieprz – szczypta
- oliwa z oliwek extra vergine – 1 łyżeczka (5g)
- listki rukoli – kilka
Wykonanie
- Twarożek rozgnieć widelcem, łącząc go z oliwą.
- Dymkę posiekaj bardzo drobno razem ze szczypiorkiem.
- Dodaj cukinię, pokrój także pomidorki – najlepiej w połówki – dodaj wszystkie zioła, sól, wymieszaj.
- Posyp delikatnie pieprzem.
Przepis pochodzi z książki Otyłość brzuszna Mileny Nosek
Skomentuj