fbpx
przepisy zdrowa kuchnia

Guacamole

Składniki

• 2 awokado
• sok z połowy limonki
• 2 łyżki poszatkowanej natki
pietruszki
• 1-2 pomidory
• cebula
• czosnek



Sposób przygotowania

Dojrzałe awokado wraz z sokiem z limonki ugnieć widelcem. Dopraw niewielką ilością soli i pieprzem. Następnie dodaj natkę pietruszki, pokrojone
w kostkę pomidory, cebulę pokrojoną drobno i przeciśnięty przez praskę
czosnek. Całość dokładnie wymieszaj.

Rada

Do guacamole najlepsze jest dojrzałe awokado hass. Z łatwością rozgnieciesz je widelcem.

Przepis pochodzi z książki S.O.S. dla stawów. wsparcie żywieniowe w chorobach reumatycznych Katarzyny Olejniczak i Anny Piekarczyk.



Zdrowe Zdrowie

Promujemy zdrowy styla życia, który prowadzi do lepszego samopoczucia zarówno fizycznego, jak i psychicznego i duchowego. Dostarczamy wiedzy podpartej autorytetami dotyczącej utrzymania kondycji fizycznej i zdrowego odżywiania.

Skomentuj

Zostaw komentarz