Składniki:
(blaszka o wymiarach 28×21 cm):
• 400 g puree z dyni lub batatów,
• 200 g chudego sera twarogowego,
• 30 g erytrytolu,
• 20 g mąki kokosowej,
• 20 g masła orzechowego,
• 20 g wiórków kokosowych,
• 1 łyżeczka cynamonu,
• szczypta soli.
Sposób przygotowania:
Dynię lub bataty upiec, zblendować na puree, połączyć z pozostałymi składnikami. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, posypać wiórkami kokosowymi, wylać masę. Piec w 180 st. C przez około 30 minut.
Przepis pochodzi z książki Ach, ten cukier. Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości Anny Reguły.
Lubisz dynię? Sprawdź również przepis na dynię pieczoną z rozmarynem.
Skomentuj