fbpx
przepisy zdrowa kuchnia

Dyniowe gofry

Kocham dynię, to dzięki niej polubiłam jesień! Masz dynie pod ręka? Nie czekaj tylko kombinuj, propozycja na dziś to ekspresowe dyniowe gofry?

Wyszły przecudownie pyszne.



Składniki

100 g puree z dyni
2 jajka
1 łyżeczka masła klarowanego/oleju kokosowego lub innego tłuszczu
30 g mąki (gryczana)
15 g mąki kokosowej
Substancja słodząca wg uznania
Odrobina proszku do pieczenia
Cynamon
Imbir

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki blendujemy i pieczemy w nagrzanej gofrownicy.

Smacznego!

Katnova

Z marzeń o lepszej sylwetce założyłam bloga, w którym dzielę się z Czytelnikami swoimi doświadczeniami, a także eksperymentami kulinarnymi oraz własnymi przemyśleniami, mniej lub bardziej w strefie fit&healthy;). Lubię kuchnię prostą, lekką a zarazem różnorodną, taką która jest ucztą dla podniebienia, a jednocześnie służy mojemu zdrowiu.
Nie jestem ekspertem kulinarnym, lecz jedną z tysięcy kobiet, które odnajdują przyjemność z gotowania. Wychodzę z założenia, że zdrowe odżywianie to nie aktualny trend w modzie, to nie weganizm, paleo, dieta białkowa, bezglutenowa czy niskotłuszczowa, lecz jest to świadoma umiejętność łączenia tych wszystkich składowych na jednym talerzu zwanym zdrowym odżywianiem.
Jestem przeciwniczką haseł „schudnij 10 kg w tydzień, wystarczy tylko..”, „wyrzeźbij swoje ciało w dwa tygodnie, wystarczy tylko”..wystarczy tylko, albo aż, cierpliwość, determinacja i systematyczność, a także silna wola i chęć zmiany na lepsze, i to właśnie moja recepta na sukces w każdej dziedzinie życia.

Skomentuj

Zostaw komentarz