Absolwentka kierunku technologia żywności i żywienie człowieka, w specjalności żywienie człowieka z dietetyką Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Autorka Nie daj się rakowi! Wsparcie żywieniowe w chorobie nowotworowej.
Aktualnie w trakcie realizacji pracy doktorskiej. Pacjentów konsultuje w krakowskich przychodniach, a także w Szpitalu Wielospecjalistycznym Stanleya Dudricka w Skawinie, gdzie pod opieką prof. dr. hab. n. med. Stanisława Kłęka zdobywa umiejętności i doświadczenie w opiece żywieniowej nad pacjentami z chorobą nowotworową oraz z nieswoistym zapaleniem jelita. Ściśle współpracuje również z Oddziałem Klinicznym Chirurgii Endoskopowej, Metabolicznej oraz Nowotworów Tkanek Miękkich Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie, gdzie zajmuje się pacjentami po operacjach bariatrycznych. Uczestniczka wielu kursów i konferencji, wykładowca. Członek Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu (POLSPEN). Autorka bloga Pozytywne Żywienie.
Skomentuj