fbpx
przepisy zdrowa kuchnia

Ciasto piñacolada

Ciasto piñacolada

Masz ochotę na coś słodkiego, ale obawiasz się jedzenia słodyczy? Ciasto z dobrych składników, w rozsądnych ilościach z pewnością ci nie zaszkodzi. Sprawdź przepis na ciasto piñacolada. Ten pyszny deser będzie odpowiedni m.in. dla osób zmagających się z refluksową chorobą przełyku.

Przepis na ciasto piñacolada

Składniki

• 2 szklanki mleka lub napoju roślinnego, 500 ml
• 2 jajka
• 1 szklanka mąki kukurydzianej, ok. 150 g
• 1 szklanka mąki kokosowej, ok. 160 g
• 1/2 szklanki cukru, ok. 80 g
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 4–6 plastrów ananasa w sosie własnym

Wykonanie

Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Połącz mokre składniki, a następnie dodaj do nich mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę przełóż do keksówki 10×20 cm. Odstaw
na kilkanaście minut, aby masa związała. Plastry ananasa przekrój na pół. Włóż kawałki ananasa w ciasto. Piecz przez 50 minut. Ciasto odstaw do całkowitego ostudzenia. Podziel na kawałki.

zespół jelita drażliwego dieta

Przepis na ciasto piñacolada pochodzi z książki Ból trawienia. Diety w chorobach przewodu pokarmowego autorstwa Justyny Pardyki

Zdrowe Zdrowie

Promujemy zdrowy styla życia, który prowadzi do lepszego samopoczucia zarówno fizycznego, jak i psychicznego i duchowego. Dostarczamy wiedzy podpartej autorytetami dotyczącej utrzymania kondycji fizycznej i zdrowego odżywiania.

Skomentuj

Zostaw komentarz