fbpx
przepisy zdrowa kuchnia

Kanapki z łososiem i warzywami



Składniki

• 2 kromki ulubionego pieczywa
• odrobina soku z cytryny
• ½ miękkiego awokado
• serek jogurtowy do posmarowania
• 50 g wędzonego łososia
• 1 świeży ogórek
• kawałek białej rzodkwi
• kilka listków rukoli
• kilka kaparów

Wykonanie

1. Kromki posmaruj serkiem, pokrój w plastry awokado i ułóż je na serku, posyp kaparami.
2. Na to ułóż plastry łososia skropionego cytryną, ogórka pokrojonego w podłużne, cienkie plastry i tak samo pokrojoną białą rzodkiew.
3. Udekoruj umytą rukolą.

Przepis pochodzi z książki Nie czas na wymówki. Zdrowe odżywianie dla zabieganych Mileny Nosek.



Milena Nosek

dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Wykładowca Wyższej Szkoły Rehabilitacji w Warszawie, dietetyk Polskiego Baletu Narodowego. Entuzjastka podróży, teatru i tańca. Admiratorka kuchni śródziemnomorskiej. Autorka książki "Otyłość brzuszna".

Skomentuj

Zostaw komentarz