Zdrowy styl życia i dbałość o odpowiednie żywienie nie jest nieprzyjemną katorżniczą pracą. Jeśli odpowiednio nastawisz się na zmiany i poświęcisz nieco czasu, by zdobyć odrobinę niezbędnej wiedzy, a także dokonasz właściwych zakupów, osiąganie dietetycznych celów przyjdzie Ci z łatwością.
Modyfikowanie swoich przyzwyczajeń to proces, który wymaga czasu i cierpliwości. Dzięki informacjom zawartym w tej książce dowiesz się, jak w zaledwie sześciu krokach pozytywnie nastawić się do zmian. Lektura pozwoli Ci bliżej przyjrzeć się właściwościom odżywczym i użytkowym jagły. Te małe niewinne ziarenka to kopalnia wartości odżywczych i znajdują swe zastosowanie zarówno w diecie osób zdrowych jak i zmagających się z różnymi dolegliwościami.
Główna część książki zawiera 7-dniową kurację żywieniową opartą na kaszy jaglanej.
Anna Kowalczyk – ekspert żywieniowy, dietetyk i psychodietetyk z wykształcenia i zamiłowania, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i Wyższej Szkoły Nauk Społecznych w Lublinie. Prowadziła warsztaty, wykłady i szkolenia o tematyce żywieniowej i prozdrowotnej, autorka licznych artykułów, gość wielu programów telewizyjnych i radiowych, założycielka bloga naszakasza.pl
Tomasz Antoniszyn – znakomity kucharz, szef kuchni wielu warszawskich restauracji. Jego szczególną pasją jest fotografia kulinarna – jest autorem zamieszczonych w książce smakowitych zdjęć do wszystkich przepisów. Wyróżniony przez magazyn F5 w zestawieniu 10. polskich fotografów kulinarnych, których warto obserwować. Autor artykułów w wielu poczytnych magazynach o tematyce kulinarnej, współautor bloga naszakasza.pl
Skomentuj