Ilość porcji 1
Czas 10 min
Wartość odżywcza 1 porcji: Energia 255 kcal Białko 1,7g Tłuszcze 1 g Węglowodany (og.) 62 g Błonnik 1,5 g Wapń 47 mg
Składniki
•300 ml soku z granatu
•2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
•1 łyżeczka syropu z agawy
Sposób przygotowania
250 ml soku umieść w garnuszku, pozostałe 50 ml zmieszaj z mąką ziemniaczaną tak, aby nie pozostawić grudek. Kiedy sok się zagotuje, dodaj 50 ml pozostałego soku zmieszanego z mąką i energicznie mieszaj. Szybko zmniejsz ogień. Kiedy sok zgęstnieje, wyłącz.
Przepis pochodzi z książki “S.O.S. dla stawów. Wsparcie żywieniowe w chorobach reumatycznych” autorstwa Katarzyny Olejniczak, Anny Piekarczyk
Skomentuj