Składniki
• 1 puszka pomidorów wymiennie
w sezonie na świeże pomidory
3-4 sztuki
• 1 mała cebula
• 2 ząbki czosnku
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• bazylia
• sól, pieprz
Sposób przygotowania
Do garnka wlej oliwę z oliwek, dodaj przetarty czosnek i cebulę. Podsmaż
całość, następie dodaj pomidory z puszki (jeśli do przepisu używasz świeżych pomidorów, wcześniej sparz je i zdejmij skórkę, pokrój w drobniejszą
kostkę, dodaj troszkę wody). Dopraw całość. Gotuj około 10 minut. Następnie całość zblenduj. Udekoruj bazylią i kleksem oliwy.
Przepis pochodzi z książki S.O.S. dla stawów. Wsparcie żywieniowe w chorobach reumatycznych Anny Piekarczyk i Katarzyny Olejniczak
Skomentuj