Pionierka medycyny żywieniowej Rebecca Katz , opierając się na najnowszych badaniach naukowych, wyjaśnia, w jaki sposób produkty, takie jak szparagi, bazylia, kawa, gorzka czekolada, jarmuż, oliwa z oliwek, słodkie ziemniaki i dziki łosoś mogą wzmacniać odporność, obniżać poziom cholesterolu, wzmacniać pamięć, wzmacniać serce i zmniejszać Twoje szanse na rozwój cukrzycy i innych chorób.
Ten praktyczny, wypełniony smakiem przewodnik przedstawia najbardziej efektywne i smaczne sposoby na zdrowie:
– jak wykorzystać jedzenie, by poprawić działanie każdego układu w organizmie
– jak ułożyć swoje menu, by rozwiązać konkretne problemy zdrowotne
– jak szybko i sprawnie przygotowywać rodzinne posiłki, by były one bogate w produkty, które zapewniają długie i zdrowe życie.
Katz wyjaśnia zalety zdrowotne każdego głównego składnika, proponuje gotowe menu dla osób dotkniętych konkretnymi dolegliwościami i podaje szczegółowe informacje o wartościach odżywczych dla każdego przepisu.
Rebecca Katz, mistrzyni sztuki kulinarnej współpracująca z organizacjami prozdrowotnymi, autorka wielu nagradzanych książek.
W mediach
Skomentuj