Składniki:
- mleko migdałowe – 200 ml
- kurkuma – 1 łyżeczka
- cynamon mielony – 1 szczypta
- kardamon mielony – szczypta
- laska wanilii – 1/2 sztuki
- pieprz czarny – 1 szczypta
- miód – 1 łyżka
- płatki jaglane – 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Krok 1: Płatki jaglane zalej wrzątkiem lekko ponad ich powierzchnię. Odstaw na 5 minut do zmiękczenia.
Krok 2: Podgrzej mleko lecz nie doprowadzaj go do wrzenia.. Laskę wanilii przekrój na pół i wydrąż z niej ziarenka.
Krok 3: Do misy blendera wrzuć wszystkie składniki i przyprawy. Zmiksuj i pij od razu po przygotowaniu.
Przepis pochodzi z książki S.O.S. dla tarczycy. Dieta w Hashimoto Anny Kowalczyk i Tomasza Antoniszyna
Skomentuj