29. PAŹDZIERNIKA – sala LWÓW B
10.00 “Jak dietą wzmocnić odporność dziecka?”
Warsztaty poprowadzi Małgorzata Różańska, dyplomowana dietetyczka, autorka bloga o zdrowym gotowaniu dla dzieci Alicja w krainie diety.
Rodzice dowiedzą się, co warto włączyć do diety dziecka, by wzmocnić jego odporność, a dzieci rozpoczną własną uprawę zdrowych produktów.
Duzi i mali wielbiciele słodkości będą mogli skosztować zdrowych ciasteczek wg receptury Małgorzaty Różańskiej, a przepis na nie znajduje się w jej najnowszej książce “Super Żywność, czyli superfoods po polsku“.
Po spotkaniu zapraszamy na stoisko C3 (Wydawnictwo M), gdzie będzie można porozmawiać z Autorką, zadać dodatkowe pytania, otrzymać dedykację na książce.
11.00 “Terapie kaszą. Jak smacznie zadbać o zdrowie”
Spotkanie poprowadzi Anna Kowalczyk, ekspert żywieniowy, dietetyk i psychodietetyk, współautorka bloga Nasza Kasza
Wykład dotyczyć będzie znaczenia kasz w diecie. Zapraszamy więc na sporą dawkę wiedzy merytorycznej, prosto od dietetyka, połączonej z praktycznymi poradami dla małych i dużych. Polecamy wszystkim tym, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę, holistycznie zadbać o zdrowie, a także wprowadzić kilka ciekawych innowacji smakowych do codziennego menu.
Po wykładzie zapraszamy na mały poczęstunek, przygotowany przez Autorów książki „Kaszoterapia” – prowadzącą spotkanie Annę Kowalczyk oraz Tomasza Antoniszyna – znakomitego kucharza, szefa kuchni wielu warszawskich restauracji.
Po spotkaniu zapraszamy na stoisko C3 (Wydawnictwo M), gdzie będzie można porozmawiać z Autorką, zadać dodatkowe pytania, otrzymać dedykację na książce.
12.00 “Jak odżywić mózg w każdym wieku?”
Warsztaty poprowadzi Mikołaj Choroszyński, dietetyk i psychodietetyk, jedyny w Polsce gastrocoach, ekspert w zakresie odżywiania osób aktywnych fizycznie oraz zależności między odżywianiem a pracą mózgu.
Ludzki organizm zaprogramowany jest, aby przeżyć 120 lat. Niestety niewielu z nas się to udaje. Wydaje się, że sekretem długowieczności tkwi we właściwe odżywienie mózgu. Uczestnicy spotkania dowiedzą się więc, co włączyć do swojej diety, by usprawnić umysł, oraz po to, by stawić czoła dolegliwościom naszych czasów – stresowi, cukrzycy, miażdżycy, nowotworom, chorobie Alzheimera…
Autor nie tylko opowie o diecie, która może nam przedłużyć życie, ale również poczęstuje przykładowymi potrawami, przygotowanymi przez Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Krakowie.
Przepisy na nie pochodzą z najnowszej książki Mikołaja Choroszyńskiego “Dieta MIND. Sposób na długie życie“.
Po spotkaniu zapraszamy na stoisko C3 (Wydawnictwo M), gdzie będzie można porozmawiać z Autorem, zadać dodatkowe pytania, otrzymać dedykację na książce.
Skomentuj