fbpx
przepisy zdrowa kuchnia

Zielony smoothie bowl – ekspresowe śniadanie!

Przepis pochodzi z książki “Jedz zielone” autorstwa Hanny Stolińskiej-Fiedorowicz – możesz ją kupić tutaj.

Składniki:

  • garść świeżego szpinaku
  • 3 banany
  • 1/3 łyżeczki spiruliny
  • 1 łyżka pestek granatu
  • 2 świeże figi
  • 1 kiwi
  • 2 łyżki borówek (mogą być mrożone)
  • 2 łyżki malin (mogą być mrożone)
  • •2 łyżki płatków owsianych pełnoziarnistych
  • 1 łyżka siekanych orzechów nerkowca
  • 1 łyżka siekanych orzechów włoskich
  • ½ jabłka
  • kilka listów mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Szpinak opłukać i osuszyć, następnie zmielić z bananem i spiruliną na gładką masę. Wylać do miseczek. Na gotową masę wyłożyć wszystkie dodatki: płatki, orzechy, pokrojone owoce. Można dodatkowo polać odrobiną syropu klonowego lub miodu. Udekorować listkami mięty.

 


Zdrowe Zdrowie

Promujemy zdrowy styla życia, który prowadzi do lepszego samopoczucia zarówno fizycznego, jak i psychicznego i duchowego. Dostarczamy wiedzy podpartej autorytetami dotyczącej utrzymania kondycji fizycznej i zdrowego odżywiania.

Skomentuj

Zostaw komentarz